We are a experience and motivated team always in the search of new challenges.

 

1.png

just fineshed

A small heritage building in the heart of Principe Real was completely rebuilt with wooden structure as the old one. 

1.png

Paço de Arcos

In Paço de Arcos a fisherman village in the outskirts of Lisboa with an outstanding location by the river this renovation consists in a mix use program with a focus on housing. 

Lima01.jpg

sentidos beach retreat

 This fabulous beach hotel is now part of the Design Hotels. The project was a collaboration with Barbara Perino.

Fresh design for a Mozambique beach spot

 

Sentidos Beach Retreat

Inhabane, Mozambique

2012

Size

1600m2

Colaboration

Barbara Perino

Nestled between a lagoon surrounded by mangroves inhabited by exotic birds and the deep blue of the Indian Ocean, navigated by sailors and pirates over the centuries, this boutique resort is a veritable oasis surrounded by water and blue that soften the intensity of the African heat. The Balinese inspired buildings are based on stakes, floating in the sand with less impact on the nature. The interior design and decoration is worldwide inspiration creating the perfect atmosphere for relaxation. 

 

 
 
21314791_2406129206279168_1877981851103805196_n.jpg
21314431_2406147949610627_9204215426926619469_n.jpg
21368820_2406104779614944_3090138169051490089_o.jpg
21316406_2406141929611229_6263967875876489473_o.jpg
21316539_2406101852948570_6010257259517950231_o.jpg
15895667_2217291238496300_3645309825105397411_o.jpg

A historical building gets a new life.

 

Largo Conde das Alcaçovas

Oeiras, Portugal

Size

600m2

Colaboration

Pedro Teixeira

In Paço de Arcos a fisherman village in the outskirts of Lisboa with an outstanding location by the river this renovation consists in a mix use program with a focus on housing. The building was collapsing and was in need of a cirurgical e urgent intervention. 

 

 
 
2017-09-28 10.55.13 copy.jpg
2017-09-28 10.56.40 copy.jpg
2017-09-28 10.56.12 copy.jpg

A historical heritage building gets back to life

 

Calçada Eng. Miguel Pais

Lisboa, Portugal

Size

380m2

One of the most beautiful things about renovation is to understand the old architectural and construction styles and techniques. This "pré-pombalino" building has more than 300 years old and is part of Lisboa protection heritage building. This project was done under a lot of constrains but in the end he got a new life. 

 
 
2016-08-08 17.28.50.jpg
3.png
DSC_7070.jpg
2017-06-26 09.47.25.jpg
DSC_7117-cópia.jpg
DSC_7084.jpg
2018-03-15 17.10.50.jpg

Low cost, High living

 

Marinhais

Salvaterra de magos, Portugal

Size

270m2

The owners were looking for architects to design a simple, low cost house were they could work and live. The house is located on the top of a plot that is an eucalyptus farm with an amazing view towards the Serra do Montejunto. Inspired in the old farm houses in centre Portugal and the basic building premises of orientation, 

 

 
 
Captura de ecrã 2018-08-14, às 16.10.12.png
Captura de ecrã 2018-08-14, às 16.05.53.png
Captura de ecrã 2018-08-14, às 16.09.40.png
Captura de ecrã 2018-08-14, às 16.06.25.png
FullSizeRender 6.jpg
66aadf3c-ad57-49ad-b6ed-c418410eae37-cópia.jpg
FullSizeRender 4.jpg

A Place to Grow

 

Praça Duque de Saldanha

Lisboa

Size

1800m2

More info soon about this project.

 

 
1.png
2.png
3.png
4.png

Living Off-Grid

 

PNF Head Office

Chã das Caledeiras - Ilha do Fogo,      Cape Verd

2009

Size

1100m2

Colaboration

Jorge Graça Costa

Photograph

FG + SG

On Fogo Island at an altitude of 1800 meters, amidst the crater of the volcano, lies a village of about 1200 inhabitants which live on the fringes of legality, occupying State owned land where agricultural activities are organized and carried out, as a means of subsistence, in one of Cape Verde’s poorest regions.  

The natural landscape, strikingly marked by the volcano and its crater, possesses a unique and rare beauty, aspiring to become a world heritage site. The idea was therefore to achieve a balanced solution, where architecture and landscape become accomplices, complementary to each other. The mass of the building is constituted of a continuous skin, composed of local black masonry block - a mixture of cement and ashes from the volcano.

 
 

Ashes are also used to cover the Roof and exterior areas, blending nature and construction in a natural symbiosis 

During daytime, the long walls outline the building and blend with the road, suggesting the existence of spaces through an interplay of shadows. At night, bright light is avoided as a means to protect native birds.

To address the in-existence of any previous public utility infrastructure, the building was thought of as a self-sufficient unit.Photovoltaic roof panels absorb sunlight which is then stored in batteries providing necessary power resources for the building. In order to save energy, all ventilation systems are passive. Facade integrated grid systems allows the control of internal temperatures, taking advantage of the building´s thermal inertia, witch enables heat accumulation during daytime and natural ventilation during the night.

Water supply was also a challenge. Rain water is received and directed along the top of the building to a storage tank, from which it can be used both as irrigation and domestic water. Grey waters are recollected, recycled and pumped back into the system.  

The building is divided into two main areas: Cultural, composed of a auditorium, an open-air theatre, library and terrace-caffè. Administrative, which comprises meeting rooms, offices, laboratory and technical areas.A succession of sloped terrain compose the out-of-door areas, extending from the roof top, to the main patios of the building, where representative plant species of the natural park, are planted, merging it with the surroundings.

In November of 2014, 7 months after the inauguration venue, the PNH Headquarters was destroyed due to the Volcano eruption. 

339_low.jpg
326.jpg
307.jpg
417.jpg

Towards the Future

 

Hai el Badr - Alger

Alger, Algeria

2015

Size

28.000m2

Architecture in muslim northern Africa is rich in symbols and adornment. Has the society evolves so does the architecture. This extensive mix-program building in a mix of minimalism and adornment creating a a simple but striking building. The project is located in the area HAI DEL BADR, Algiers and aims to build a set of 104 superior housing divided into 2 towers, 4 floor commercial center with 150 shops and a large supermarket, 1 office floor with 150 offices, and 5 parking floors buried with 850 parking spaces as well as the complete internal infrastructure of the area of deployment of the whole.

 
 

Oceanografic Science Center of Mindelo

 

OSCM

Mindelo, Cabo Verde

2012

Size

1600m2

Colaboration

TKA

Architecture has increasingly recognized its key role in establishing a more sustainable future society. In this context, sustainable architecture now emerges not as a chain of style, not as an aesthetic principle, but rather associated with a set of guiding principles that underlie the architectural process. The implementation of these principles, from the simplest to the most complex, has been progressively facilitated, served and nourished by new technical solutions, both in terms of materials and in terms of elements and constructive systems, which open the possibilities for a formal approach. architect. Likewise, project and decision support tools have been made available that enable an informed cost-benefit analysis of the various options, from a life-cycle perspective, both in environmental and economic terms.

 
 
OSCM PT | GER 9.jpg
OSCM PT | GER 10.jpg
OSCM PT | GER 11.jpg
OSCM PT | GER 12.jpg
OSCM PT | GER 13.jpg
OSCM PT | GER 14.jpg